zondag 3 januari 2016

la fête

Mijn mademoiselles verjaren maar 1 keer per jaar.
En dat is de dag dat we zoveel mogelijk proberen om al hun wensen uit te laten komen. 
Een versierd huis vol lieve mensen.
Droomwensen vervullen en van de vroege morgen tot de avond eten wat je wenst. Kleine moeite, groots effect.
Dus begonnen we met tot diep in de nacht met ballonnen blazen.

De jongedame wenste na een berg cadeautjes graag warme stokbroodjes met omelet, bieslook & zalm.

Brownies, slagroomsoesjes en caramel shortbread als taart

En dit jaar geen lasagne voor alle gasten, maar we hadden laatst Indiaas besteld en dat wilde ze heel graag eten. Wilde ik dat bestellen..
Bestellen ?! Voor 20 man? Ik zag een nieuwjaarsfaillissement opdoemen.
Ik heb al jaren een Indiaas kookboek in de kast staan voor je weet maar nooit...
Dat was dus nu..

Ik trok de specerijenkast open en ging aan de slag.

Indiaas verjaardagsmaal:

Lam Korma; vlees eerst pocheren met kaneel. Dan bakken in een pasta met ui, veel gember en knoflook en dan met kardemon, koriander, yoghurt, eigen bouillon, saffraan, amandelen en rozijnen gaar stoven.

De rode linzen curry van Koken met Karin had ik al een keer in badkuipformaat gemaakt voor een catering, die mocht niet ontbreken.
Rode linzen met kokos, tomaat, ui, peper, knoflook, gember en kerrie + kerrieblaadjes zachtjes gaar stoven.  

Saag paneer, zonder paneer voor de jarige wat die witte sponsblokjes lust ze niet !?! Met groene peper, ui, knoflook, gember, garam masala en tomaat werd de spinazie erg lekker.

Ik roosterde bloemkoolroosjes, met chili, komijn, zeezout en olie in de oven, en besprenkel ze eenmaal gaar met citroensap. De jarige is er dol op en haar moeder niet minder. Eigenlijk had ik een bloemkoolstoofje uitgezocht, maar de pannen waren vol. Deze knapperige roosjes waren wel zo lekker bij alle stoofsels. Beetje Arabia meets India.

Een mangochutney met rode peper, een sjalotje wat korianderzaad, kaneel en citroensap 

Raita; geraspte komkommer met zout, knoflookolie, yoghurt en een beetje chilivlokken voor de kick

Zelfgekocht Naanbrood, ik opperde het enthousiaste plan ook dit zelf te maken.
Maar die test ik liever eerst eens rustig met minder gasten. Misschien vanavond bij de restjes.

De jarige was zeer tevreden....




2 opmerkingen:

  1. Te gek! Hier staat het kookboek ook in de kast .... Mss eens gebruiken ipv bladeren en hoera voor de prachtige dochter x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was superlekker! Ik zou het gewoon een keer proberen Daan, en dan misschien niet gelijk 7 gerechten zoals deze gek. Maar 1 of 2. Toversmaken. x

      Verwijderen