maandag 28 juni 2010

Afscheidspicknick van LIV"


Omdat LIV’ het leukste selecteerde van over de hele wereld. Presenteert madame Charlotte de lekkerst picknickhapjes, zonder grenzen.

We bedekten de grasvelden bij de vesting met geruitte picknickkleden in allerlei kleuren. En we serveerden hapjes: “to go”

Zodra de picknick begon serveerde we in prachtige assortiment Marokkaanse theeglazen iedereen een bubbeltje; prosecco of biologisch appelsap met Marie-Henriëtte.

Er was een aziatisch kraampje versierd met Chinese lampionnen waar we
  • saté grillen en groene spicy salades in take away bakjes serveren, vanzelfsprekend met stokjes,
  • groene boontjes met peper,
  • pittige garnalen en zoetzure dressing
  • & een vega variant met ananas en roze peperkorrels.


Er was een arabisch saladebuffet met op grote dienbladen:
  • humus met gepofte knoflook,
  • een salade van geroosterde aubergine, met yoghurt, dille, rode ui , komkommer en tomaat& tabouleh;
  • couscoussalde met sinaasappel en geroosterde amandelen
Hier schonken we muntthee.
Alles geserveerd in kleine meeneembakjes met libanees platbrood en houten vorkjes


Een Italiaans buffet met open sandwiches op ciabatta en focaccia brood met:
  • gegrilde groenten & mascarpone
  • mozzarella, trostomaat, mooie groene olijfolie en verse basilicum
  • een spinazie ricotta smeersel met geroosterde pijnboompitten
  • salami met provolone en ruccola

Drankjes:
We zorgden voor 2 soorten ijsthee (o.a. verveine-honing&limoen), appelsap, water met en zonder bubbels, citroenlimonade en de muntthee bij het Arabische buffet.

Dessertbuffet: “De weelde van de Hollandse zomer”
  • bekertjes boeren yoghurt met aardbeien-rabarber moes
  • fruitsalade met kleine karnemelk-pannekoekjes
  • versierd met eetbare bloemen.

1 opmerking: