zaterdag 28 maart 2015

Arabisch feestmaal









































In een prachtig huis serveerde ik gisteren een arabisch feestmaal.
De gastvrouw had de tafel prachtig gedekt en ik zette hem vol met:


  • mooie broden
  • 3 soorten humus; met mango, met bietjes & met jalapeño & koriander
  • labne met pistache nootjes & olijfolie
  • groentjes om te dippen
  • gegrilde paprika-feta dip
  • yoghurtdip met verse munt & peterselie
  • zelfgemaakte falaffel van tuinboon & kikkererwt vol groene kruiden
  • lamskibbeh, waarover later meer
  • zoete aardappelkoekjes met chili en lenteui van Ottolenghi
  • en ook zijn superlekkere preikoekjes


Als hoofdgerecht was er:


  • tahine van lamsvlees met pruimen, tomaat, sinaasappel & steranijs
  • tahine met uien, aardappel, artisjokken & groene erwtjes met saffraan 
  • geraspte wortelsalade met sinaasappeldressing
  • sinaasappel couscous met granaatappel
  • keizerlijke rijst met saffraan & kardemon in koolbladeren



Toen alles warm klaar stond ben ik vertrokken in de nacht,
ze verzorgden zelf het dessert.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten