In een prachtig huis serveerde ik gisteren een arabisch feestmaal.
De gastvrouw had de tafel prachtig gedekt en ik zette hem vol met:
- mooie broden
- 3 soorten humus; met mango, met bietjes & met jalapeño & koriander
- labne met pistache nootjes & olijfolie
- groentjes om te dippen
- gegrilde paprika-feta dip
- yoghurtdip met verse munt & peterselie
- zelfgemaakte falaffel van tuinboon & kikkererwt vol groene kruiden
- lamskibbeh, waarover later meer
- zoete aardappelkoekjes met chili en lenteui van Ottolenghi
- en ook zijn superlekkere preikoekjes
Als hoofdgerecht was er:
- tahine van lamsvlees met pruimen, tomaat, sinaasappel & steranijs
- tahine met uien, aardappel, artisjokken & groene erwtjes met saffraan
- geraspte wortelsalade met sinaasappeldressing
- sinaasappel couscous met granaatappel
- keizerlijke rijst met saffraan & kardemon in koolbladeren
Toen alles warm klaar stond ben ik vertrokken in de nacht,
ze verzorgden zelf het dessert.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten