zaterdag 14 februari 2015

Diner sûr place


Een nieuw kantoor, een nieuw jaar en dat inluiden met een copieus diner op de werkplek.

Wij toverden een kantoor om in een privé restaurant voor 17 gasten

Bloemen, glazen, borden, bestek 
Heel veel lekker eten, welkomsdrankje, bijpassende wijnen, lieftallige bediening, the works.

Een frisse sinaasappelcocktail met munt 
zelfgebakken lenteui blini's met makreel & toast met paddestoelen

Op tafel stonden humus van geroosterde pompoen,
caviar d' aubergine
romige burrata met peperolie
frisse courgette-ricotta koekjes met citroen
ottolenghi's fameuze preikoekjes met 14 (!) ingrediënten
zelfgebakken focaccia en lavaç van de Turkse bakker

en in Pernod gemarineerde garnalen, met venkel

Toen een salade:
met waterkers, grapefruit, gerookte forel, kwarteleitjes en een frisse grapefruitdressing

De wijn erbij een licht ziltige Picpoul

Romige puree van topinambour, aardappel en gepofte knoflook
met mals roze lamsvlees
wilde spinazie en mijn winterklassieker:
in sinaasappel gemarineerde rode kool salade met peen, peterselie & granaatappel

De wijn erbij een fruitige Rioja

Dan kaasplankjes met Pierre Robert; een superromig rauwmelks koeienkaasje,
gorgonzola, gruyère. Geconfijte rode uitjes en vijgenbrood.

toe: Duivelse chocoladetaart met espressoglazuur, rood fruit en mascarponeroom










Zo'n dinertje kan vanaf nu ook bij mij in het kookatelier, voor een mannetje of 50,
pas de problème.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten