woensdag 24 september 2014

Indian Summer BBQ

Samen met de lieftallige dames van Style Cookie maakte ik deze prachtige buurtfeestproductie,
ik ontwikkelde de recepten en kookte het feestmaal voor op de foto.




Het recept van de chopchop salade die zo heerlijk smaakt bij de kip is uit de productie gevallen,
dus hierbij alsnog het recept: 

Frisse chop chop salade

500 g sperciebonen
500 g friszure (liefst biologische mooi rood blozende) appeltjes, bijvoorbeeld Elstar
sap van 1 citroen
Flinke bos kervel en/of bladpeterselie
1 krop ijsbergsla
extra vergin olijfolie

Kook de sperziebonen beetgaar, spoel ze dan direct koud af zodat ze mooi frisgroen en knapperig blijven, snijd ze in stukken.
Was de appels snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis.
Snijd de appel nu in de lengte in dunne plakjes, schep ze direct om met het citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de kruiden fijn en snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
Hussel alles door elkaar, besprenkel met olijfolie naar smaak, Bestrooi met grof zeezout en versgemalen peper. Hussel nogmaals.
Bewaar de salade koel tot serveren zodat hij lekker crispy blijft.


De overige recepten vind je in Libelle nr. 39


Geen opmerkingen:

Een reactie posten