Samen met de lieftallige dames van Style Cookie maakte ik deze prachtige buurtfeestproductie,
ik ontwikkelde de recepten en kookte het feestmaal voor op de foto.
Het recept van de chopchop salade die zo heerlijk smaakt bij de kip is uit de productie gevallen,
dus hierbij alsnog het recept:
Frisse chop chop salade
500 g
sperciebonen
500 g
friszure (liefst biologische mooi rood blozende) appeltjes, bijvoorbeeld Elstar
sap van 1
citroen
Flinke
bos kervel en/of bladpeterselie
1 krop
ijsbergsla
extra vergin
olijfolie
Kook de
sperziebonen beetgaar, spoel ze dan direct koud af zodat ze mooi frisgroen en
knapperig blijven, snijd ze in stukken.
Was de
appels snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis.
Snijd de
appel nu in de lengte in dunne plakjes, schep ze direct om met het citroensap
om verkleuren te voorkomen. Snijd de kruiden fijn en snijd de ijsbergsla in
dunne reepjes.
Hussel
alles door elkaar, besprenkel met olijfolie naar smaak, Bestrooi met grof
zeezout en versgemalen peper. Hussel nogmaals.
Bewaar de
salade koel tot serveren zodat hij lekker crispy blijft.
De overige recepten vind je in Libelle nr. 39
Geen opmerkingen:
Een reactie posten