zondag 1 juni 2014

Rrrrrrrrollende keukens

Wat een feest, een lang vrij weekend en dan het grootste foodfestival van Nederland in je eigen achtertuin. Al 2 dagen eten we daar met kleine&grote vriendjes&vriendinnetjes.
En ook al was het er knaldruk, de sfeer is heel erg gemoedelijk.
Lekker eten stemt de mens goed.

En alle kleintjes die mee waren maakten ritjes in La Molina, het leukste "reuzen"radje dat ik ken. En bestelden daar zelf appelsap, snoepzakken en brood met aioli.
Prima moment voor de moeders om de rabarbecello van Mr. Kitchen te mixen met prosecco.




Dit was een superkraam Zijpe Stijl: handgesneden frieten, krokant gebakken vis, kreeftje en die scheermessen..
WOW! 
Dat ze de barbecue aanmaken zoals het niet zou moeten is ze direct vergeven.
En ik was zeer onder de indruk van, hoe druk ook, het personeel attent, vrolijk, charmant & vriendelijk bleef. 



Onderstaande snack was echt supergoed.
Van DIRTY DUCK, de family bucket was ons daarom lang niet groot genoeg.


Het favoriete gerecht van de tweede dag was en porcetta van BAK,
op deze zeer indrukwekkende grill installatie bereid.


Supermals stuk porcetta, geweldige bonensalade met verse dragon, stukje crackling, zoetzuur. TOP!


Verder zou ik zeker even kijken (en proeven) bij Raïnarai, de styling van dit nomadenrestaurant is geweldig, oesters eten in een hele charmante jaren 50 setting, een croquette halen bij monsieur croquette. Maar ook als je vegetarisch wilt eten, gewoon een knalgoede burger, worst, aziatisch of nacho's met dip wilt is er heel veel keuze.
Als toetje zijn de nog warme mini-donuts die uit een klein truquoise caravannetje vol mensen komen zeer aan te bevelen.

Wij aten onze laatste snacks van de dag onder de bomen op het iets rustigere veldje verderop, terwijl de kleintjes in het zwemwater spartelden. Iedereen zeer content.

En vanmiddag gaan we wéér terug, want de meisjes willen bij Professor Grunschnabel nog heel graag hun eigen ijs maken, dat duurt zeker een kwartier! 
Denk dat ik dan nog een portie scheermessen neem met een rabarber-prosecco.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten