zondag 28 april 2013

Fondue-de-luxe

Zeer feestelijke kaasfondue

De jarige telde 50 lentes, regelde een stadsvilla, de beste decorateur van Nederland, onze catering en nodigde zo'n 40 vrienden uit.

We ontvingen de gasten met een glaasje droge cider. Daarbij serveerden we crostini met rucola-pesto & venkelsalami of humus & gegrilde aubergine. Ook waren er olijfolie crackertjes met doperwten-feta-munt dip.

Er was een klassieke kaasfondue van gruyère & emmentaler. Daarbij was zelfgebakken focaccia met rozemarijn of met geconfijtte rode ui, grissini of zacht wit maanzaadbrood. Er was ook wortel, bleekselderij & groene asperge om mee te dippen.
Er was een fondue van gorgonzola met brie & cognac. Met vijgenbrood, peer en druiven.
En eigenzinnige époisse die niet decoratief in zijn spanen doosje smolt maar in de (gelukkig!!) onderliggende bakplaat.
Als laatste was er salade van eikenbladsla met vinaigrette van walnootolie met groene appel & walnoten.

Toe was er frambozen- chocoladetaart van Kuyt met glaasjes limoncello of 43.

Finale: pub-quizzzz
En nog wat blokjes kaas (jaja), droge worstjes, olijven & noten





Geen opmerkingen:

Een reactie posten