woensdag 22 april 2020

de krokantste kip

Oh mensen dit wil je echt eten!







































De lekkerste krokante kip uit de oven. 
Je kunt er filetjes mee klaarmaken, boutjes, vleugeltjes hele dijen.
De lekkerste home made crunchy chicken.

per 500 g kip
3-4 eetlepels volle yoghurt
3 teentjes knoflook of een flinke eetlepel knoflookpoeder
chilipoeder of de chiliolie uit dit recept
zout
2 handen panko of ander grof broodkruim
3 eetlepels gedroogde kokoskruimels
plantaardige olie





































l


Schep de yoghurt om met fijngesneden knoflook en breng verder pittig op smaak met chilipoeder of chiliolie en zout.
Meng de kip met de yoghurt, zorg dat het rondom bedekt is en laat even op elkaar inwerken. 
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Schep de broodkruimels om met de kokos en zout naar smaak.  
Bedek een bakplaat met bakpapier. 
Ik doe nu graag een keukenhandschoentje aan, maar goed handen wassen kan natuurlijk ook. Pak de stukken kip een voor een uit de yoghurtmarinade en rol ze rondom door de brood-kokos kruimels. Leg ze op je bakplaat.
Besprenkel ze lichtjes met de plantaardige olie. 
Bak de kippenstukken in 40-50 minuten goudbruin, grote stukken mogen misschien 10 minuten langer. 
Om ze rondom mooi bruin te krijgen kun je ze de laatste 10 minuten even omdraaien.

Eet de kip zo uit het vuistje, met rijst en wat gewokte groenten,
de krokante filet op een zacht (eventueel) gestoomd broodjes met siracha mayonaise, bosui  & komkommer is ook geweldig.





Naast de siracha mayonaise is zoet-pittige tomatensaus ook lekker of sojasaus met limoen en een scheutje gembersiroop.


Voor de vegetariërs, dit kan ook met bloemkoolroosjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten