Gisteren vierde iemand haar 50e verjaardag in ons haventje met muziek, drankjes en lekker eten.
Ik kookte een Italiaans feestbuffet voor alle 40 gasten.
Eerst crostini met salsa verde & courgette, paddestoelen met knoflook & peterselie of venkelsalami
Vooraf antipasti:
- in baslicum & gepofte knoflook gemarineerde artisjokhartjes
- salami's, parmaham en zwarte olijven
- dip van witte bonen met gepofte knoflook & citroen
- salade van buffelmozzarella en prachtige gekleurde tomaten en verse basilicum
- met sinaasappel geroosterde bospeentjes
- geroosterde bloemkool met komijn
We serveerden een glaasje tomatensoep
Het hoofdgerecht:
- aardappeltjes met olijfolie, rozemarijn en zeezout uit de oven
- kruidige gehaktbrood
- kip in een salie-roomsaus
- salade van tomaat, komkommer & oregano met schapenkaas
- salade van groene sla, witlof, groene appel & pecannoten met een frisse yoghurtdressing
Als dessert was er cake met citroen-vanille mascarpone, zomerfruit en eetbare bloemetjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten