de aardbeien en de rabarber je in ieder groenten & fruitschap je tegemoet lachen.
En er een geweldige illustratie van gemaakt is door Ingrid
Geef ik je omdat deze druilerige dag wel wat zon op je bord kan gebruiken het recept gewoon cadeau.
Let wel ik ben geen patissier, maar de smaak is vurrukkelijk, al zeg ik het zelf.
De aarbeien-rabarbertaart
8 lange stelen rabarber
1/2 bakje aardbeien
4 eetlepels rietsuiker
1 eetlepel rozenwater
200 g roomboter
200 g rietsuiker
3 grote eieren
4 grote scheppen Turkse yoghurt
snufje zout
200 g zelfrijzend bakmeel
Zet de rabarber op het vuur in een pannetje met een dikke bodem met een half glaasje water (zo'n 100 ml) en de suiker. Snijd de aardbeien in grote stukken. Als de rabarber kookt draai dan het vuur laag en schep de aardbeien er doorheen. Warm even kort door en laat het dan samen afkoelen tot een dikke compôte. Te lang koken zorgt ervoor dat de rabarber uit elkaar valt en dat wil je niet.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter en laat even afkoelen. Klop de rietsuiker en de eieren schuimig, klop nu de boter en de yoghurt erdoor. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel het door het beslag.
Schep het beslag nu in een ingevet bakblik. Dat kan een springvorm zijn, zo'n mooi geribbelde taartvorm of een bakblik. Verdeel de rabarber en de aardbeien voorzichtig over je beslag. leg het er niet in grote lagen op. óf een stukje aardbei, óf een stukje rabarber. Geen dubbele lagen en niet de hele bovenkant hoeft bedekt te zijn.
Als er op ieder stukje taart straks maar van allebei iets zit.
Bak de taart middenin de oven in 30-45 minuten gaar.
Als al het beslag stevig is en de bovenkant mooi goudbruin is je taart klaar.
Laat hem afkoelen op een rooster. Serveer met de rest van de verse aardbeien en liefst ook nog wat eetbare bloemen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten