zaterdag 19 maart 2016

Net als toen

Gerrit werd 70.
Een dierbare vriend met wie we onze zomers vroeger doorbrachten op Terschelling. 
Als herinnering aan toen en om het leven nu te vieren kookte ik een verjaardagsmaal voor zijn familie en vrienden, een ode aan Terschelling....

Waar de vis op de camping in tonnen gerookt werd, schol vers uit de zee gebakken werd achter de tent. We garnalen vingen en ze aan zee kookten op een campinggasje en direct pelden en aten. 
We lamsoor & zeekraal plukten op de Bosplaat. 

Op verjaardagen reden we naar de molen voor ijs of taart met cranberry. 's avonds naar Midsland voor kip, patat en appelmoes bij de 3 grapen.
En heel soms, een hoogtepunt! Voor een kinderdroom. Een groot bord met een bolletje ijs, een speeltje, 3 kleuren limonade en een berg snoep!  



Feestmenu

Eerst taart:
Cake met cranberry-mascarpone room en frambozen 
Romige yoghurttaart met een granola bodem en een toefje cranberry
Brownies mét en zonder gedroogde cranberry

We plaatsten plateaus met bospeentjes & radijs met kruidendip, zoutjes, olijven, droge worst en blokjes belegen & brandnetelkaas met grove mosterd

Toen bosui pannekoekjes met makreel rillette of Hollandse garnalen. 
Warme tomatentoast met serrano ham en crostini met doperwten-feta-munt dip

Ei met ui; stukjes fritata met geconfijte ui, erwtjes & aïoli

Bordjes frisse aardappelsalade met kleine augurkjes en yoghurt dressing, kervel, zuring blaadjes, Hollandse garnalen en zacht gestoofde kabeljauw

Kruidige kippenboutjes à la de 3 grapen. 

Het dessert was ter herinnering aan de bananen die we met jenever en hagelslag warm maakten op de barbecue: 
Kleine cakejes met caramel & banaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten