zondag 29 november 2015

Feestelijke opening

Het prachtige nieuwe gebouw van het Calvijn College in Amsterdam werd afgelopen week geopend.
En wij mochten de catering verzorgen.

Maandag waren er petit fourtjes met het logo van de nieuwe school voor alle ouders van de leerlingen die een rondleiding kregen. 

Dinsdag kwam de burgemeester Eberhard van de Laan officieel de school openen.
Er waren feestelijke drankjes; fruitsap met bubbelend bronwater en cava met vlierbloesemsiroop.

Bijgestaan door een groep leerlingen verzorgden we vanuit de fonkelnieuwe keuken die dienst gaat doen als praktijklokaal de hapjes voor bij de borrel aan ruim 250 gasten.
Er waren groentjes met yoghurt-kruiden dip, gemarineerde olijven & blokjes kaas. 
Daarnaast serveerden de leerlingen de volgende hapjes uit:

-fritata met geroosterde pompoen, geconfijte ui & feta
-köfte balletjes; kruidige lamsgehaktballetjes met een pittige tomatensaus
-crostini van maisbrood 
met gegrilde-paprika-feta dip, 
olijventapenade 
of humus met geroosterde kikkererwten


Woensdagmorgen mochten de buurtbewoners het nieuwe gebouw komen bekijken,
we serveerden koffie of thee met een petit four.

's Middags opende minister Asscher de speak up, een theater in de school voor debat, theater & film.
Madame Charlotte serveerde met behulp van een nieuw team leerlingen opnieuw de happen bij de borrel. 

Er waren groentjes met yoghurt-kruiden dip, gemarineerde olijven & blokjes kaas. 
-blokjes fritata met courgette, salie, citroen, erwtjes & feta dit keer.
-pissaladiere; pizza met balsamico geconfijte rode ui, zwarte olijven & gruyère kaas
-crostini met gegrilde kip & pittige tomatensaus of onze huisgemaakte humus.

Donderdag serveerde het Calvijn College zelf vanuit de kantine vers fruit & sap of water voor de sportende leerlingen.

Vrijdag, de laatste dag van de feestelijke cateringmarathon 
Voor 200 medewerkers en hun vrienden & familie serveerden we bij de koffie
carrotcake, citroen-maanzaad cake &brownies met pecan noten 

Als diner deelde we vooraf frittata met geconfijte ui, feta & pompoen of zoete erwtjes, courgette, salie & citroen uit






Daarna serveerden we in take-away bakjes gebakken rijst met kip
+ Surinaamse sambal, zoetzuur van wortel & rode kool, kroepoek of cassave crackers
Er was chocolade met aardbeien toe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten