maandag 27 oktober 2014

Chez Piet Hein Eek


Ik wilde er al zolang een keer naar toe, maar je ben nooit zomaar in de buurt van Eindhoven.
Dit keer wel! Dus na de afstudeer expositie van de Design Academy lieten we ons per DDWvolvo naar de domeinen van Piet Hein Eek rijden.
Wat een heerlijke plek, zo'n grote werkplaats, geweldige kantoren, een eigen café, een winkel waar je alles verkoopt dat je mooi vindt en niet onbelangrijk voor de verpletterende indruk: Aesop zeep op de toiletten.


Van gebruikte zaken nieuwe dingen bouwen blijft een kracht, ook al kan ik al die gemengde gekleurde plankjes niet meer zien. Maar dit kastje hierboven is geweldig.

Mijn mademoiselle en ik vonden de opgelapte oude keukens geweldig , zij wil graag de groene.
Ik ga voor babyblauw met oud roze.De winkel met mooie spullen van Piet Hein Eek zelf, maar ook vele andere ontwerpers alleen is de reis al waard


Het meesterschap zit hem in de veelzijdigheid van alles, technisch zeer fraai meubilair, 
een collectie klokjes, brillen en speakers die een weg naar de toekomst zijn. En dan de enorme hoofden van sloophout, hieronder en ook een van restafval.
En die werkplaatsten, wat een feest om daar te mogen werken.De serviezen van Janine Eek Keizer stonden al lang op mijn verlanglijstje om 'in het echt' te zien.
Collecties servies verzameld op rommelmarkten en dan een geheel gemaakt door ze in dezelfde tinten glazuur te spuiten en te bakken. Geweldig.We crashten in het restaurant met worstenbroodjes (when in Brabant...), een plank vol lekkers en een glaasje bubbels/ cola voor de mlle. Lekker hangen daar. Dat het ondanks de mega drukte liep als een geoliede machine was ook heel fijn om te zien. En die heerlijke zeep in de toiletten. Oh lala.
Door richting klokgebouw, laatste stop op deze dag vol design. Maar niet voordat we het keetje van Liekeland bezochten die voor de deur van het café stond. Helaas niet met deze geweldig VIP cab maar wel in zo'n superluxe DDWtaxi.


Zeker tot ziens geweldige plek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten