vrijdag 18 april 2014

paaskoek

We bakken koekjes en dit is ons recept:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kneed:
150 gram bloem, 
75 gram koude boter in blokjes, 
75 gram fijne witte suiker, 
een lepel vanillesuiker, 
een theelepel zeer fijn geraspte citroenschil 
en een snufje zout tot een soepel deeg.
Rol het op een met bloem bestoven werkplek kinderpink-dik uit. 
Steek de vormpjes uit en leg ze op bakpapier op de bakplaat.
Bak ze in 10-15 minuten goudbruin en gaar.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.





Als je deze oortjes bakt: Dip de puntjes nog even in gesmolten chocolade, laat weer opdrogen.



Maar ben je net als mijn mademoiselles eigenlijk nog meer van het versieren dan het koekjes bakken?
Laat je dan inspireren door dit mooie plaatje dat ik op Pinterest vond, er zit een link in de foto met een hele uitgebreide "how to". Veel bakplezier! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten