zondag 30 juni 2013

Eten in een prachtige omgeving...

Wat een huis, en nog mooier wat een tuin...
Ik noem een kas, een moestuin, een kippenhok, een tuinhuisje,
plek om lange tafels neer te zetten voor een mannetje of 80 en óók nog plek om te voetballen.
Daarnaast konden wij er bij met een feestelijk buffet en een enorme barbecue unit.

Een groots buitenfeest bij een dame thuis die haar sporen in literair culiland wel heeft verdiend.
best een beetje spannend zo'n opdrachtgeefster. Zij en de haren zijn wel wat gewend....

Een barbecuefeest-de-luxe met varken aan het spit was de wens,
dan bel je gewoon Erik van Slagerij de Wit en alles komt goed.
Ik hoefde de rest er omheen alleen maar bij te regelen voor een gast of 100-something.

We begonnen met een buffet met zelfgebakken focaccia's &
een stapels arabische broden; simit, lavaç & bruine pide's.
Daarbij:
za'atar; een sesam-olijfoliedip met fleur de sel, verse tijm en verse oregano
labne; uitgelekte romige yoghurt met grassige olijfolie
humus waarvoor we voortaan alleen nog maar zelf de erwten weken & koken
aïoli met gepofte knoflook
pesto van geroosterde amandelen met waterkers
groentjes; radijs, bospeen, komkommer & tomaatjes met een yoghurt-knoflookdip waarin veel verse kruiden & citroen
verschillende olijven

We grilden op de barbecues:
een berge jonge preitjes die we vervolgens marineerden in dragon-vinaigrette
plakken aubergine met oregano & olijfolie
plakken courgette in een citroen dressing &
een berg bosuitjes

We serveerden de volgende salades:
kort gebakken venkel met zwarte olijfjes, citroenzest en slablaadjes
couscoussalade met sinaasappel, veel munt & bladpeterselie
salade van krieltjes in een yoghurtdressing met augurkjes
een frisse Franse rijstsalade

Ook hadden we 20 kilo handgesneden frieten
3 soorten heerlijke worstjes, van dezelfde fijne slager:
lamsmerquez, saucijsjes & een heerlijk paddenstoelenworstje
Voor de gelegenheid in een dunnere variant zodat ze lekker weghappen op zo'n feestje

En dan het beest; een fink speenvarken aan het spit gevuld met een heerlijke worstvulling  waarin venkel & piment.

Als toetje waren er bakjes mascarpone-citroen room met een versgesneden fruitsalade van watermeloen, Galia meloen, aarbeien & rode besjes met viooltjes.

Het was een geslaagd eetfeest.











De mooie foto's zijn van Bram Seidenberg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten