zaterdag 6 april 2013

Leuker, lekkerder, gezonder

Verbeter de wereld, begin bij je kind. Je bent op school om te leren. Op alle vlakken lijkt mij. Toch komen de meeste schoolkantines niet verder dan de frituur aanzetten, een grote frisdrank- & een snoepmachine...Dat kan beter, leuker, lekkerder én gezonder. 
Samen met het Berlage Lyceum in Amsterdam ben ik een bijzonder project begonnen.
Hun schoolkantines werden uitgebaat en waren sluipenderweg veranderd in veredelde snackbars.
Dat moest anders, wilde ik die kantine niet overnemen?
Nou... het hele project sprak me bijzonder aan, maar....
Waarom nam school de kantine niet in eigen beheer? Dan hadden ze en de controle in handen en konden ze de prijzen laag houden omdat er geen winst gemaakt dient te worden.
Daar hadden ze wel oren naar. Dus investeert de school aandacht, liefde én geld in een nieuwe schoolkantine. Fijn!! En ik ben er om de boel in de steigers te zetten.
Vers brood, gevarieerd beleg, vers fruit, veel groenten. Zelfgemaakte soep. School-made lekkers. Snoepautomaten exit. Beperkt aanbod pubersnacks. Veel water, fruitsap.
Er is nog steeds cola en een klein zakje chips, we zijn niet heiliger dat de paus en anders zoeken de jongeren het buiten de deur.
Alles voor hele kleine prijsjes, voor docenten & leerlingen.
Ook zijn we via Pantar bezig om langdurig werklozen met een hart voor jongeren aan werk te helpen binnen ons project. Alles met kleine stapjes want het budget is gering.
Zo jammer dat er nog steeds geld bij moet! Het Berlage investeerde tot nu toe graag maar beschikt niet over eindeloze middellen. Wie helpt? Met een beetje sponsoring wordt dat een kostendekkend project dat we graag op alle scholen implementeren. Wie helpt? Vragen? Mail c.p.fielmich@madame-charlotte.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten