zondag 1 april 2012

wat ik ga koken @mokumaanzee


Zeker, we gaan weer open!
En dit keer zijn we vast van plan om het prachtige voorjaar mee te pakken.
Dus 28 april aanstaande openen we onze deuren..
Zaak is dus om serieus over het menu na te denken.
Vanzelfsprekend grijpen we naar de seizoenen, plukken we zelf bij kwekers in de buurt.
As we speak, steken de aller-aller eerste zelfgezaaide eikenbladslablaadjes hun blaadjes boven de aarde.
We gaan taarten bakken,
de lekkerste salades & sandwiches serveren,
veel vers fuit..
al dan niet met yoghurt & muesli
zelfgemaakte jam.

Ik zal de komende weken mijn culinaire voornemens aan zee met jullie delen.
Maar om te beginnen wordt het de hoogste tijd voor onze huisgesneden frieten.
Met als het effe kan, zelfgemaakte tartaartsaus en niet te vergeten ons stoofvlees.
Zo'n tartaarsaus is zo gemaakt, maak of koop lekkere mayonaise, roer er naar smaak piepklein gesneden augurkenblokjes & kappertjes door, wellicht nog wat citroen en voilá! Serveer er goudgele, versgebakken goed gezouten frieten bij.
Vader Stamper zou het zelf niet beter doen!




De beste tip is eigenlijk, kom naar Mokum aan Zee vanaf 28 februari, vooralsnog in de weekenden.
We behouden ons het recht voor bij takkenweer alsnog een zelfde gelegenheid op Bali te beginnen, maar in principe tot aan de Sloterplas..

Voor meer info: www.mokumaanzee.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten