donderdag 10 november 2011

movie star

We hebben een prachtig kookatelier Mevrouw Sterk in Eten en ik,
Met een enorme tuin waar we toch wel heel graag die moestuin willen ooit en binnenkort een echte pizzaoven.
We koken er graag en veel,
Madame Charlotte slaat er al de schatten van haar webwinkel op.
De familie Sterk stalt er wel eens een bezorgscooter.
Maar er kan nog zoveel meer,

Om onze creatieve zinnen te prikkelen koken we zo nu &dan voor een groep vrienden, bekenden &aanverwanten.
We koken iets nieuws, iets extreem lekkers, iets waar we anders niet aan toe komen.
Dekken lange tafels, bedenken een ontvangstdrankje en schenken wijn, water & zelfgemaakte ijsthee
We spelen restaurantje en vragen een kleine vergoeding om dat we van ons sappelend bestaan nog niet al onze vrienden kunnen voederen. Het maakt dat ons werk die dag gewoon is wat we het allerliefste doen.
Dit keer aten we pizza bianca & zelfgebakken foccacia met een goddelijke kippenleversmurrie waarin cognac, wijn & kappertje.
+ een welkomsdrankje van gin, dragon, gembersiroop & appelcider.
Toen een witte bonensoepje met gepofte knoflook,
Fazant met pancetta, polenta & kleurige snijbiet, roergebakken met gesmolten ansjovisjes
en toe amandelparfait.

Underground dineren op strikt persoonlijke uitnodiging.
Daar kregen ze lucht van bij Jamie magazine, ze kwamen in ons kookatelier gluren
en vervolgens werden de dames als echte filmsterren de hele dag door hun eigen paparazzo gevolgd.
Op de fiets, op de markt, achter hun fornuis, bij de bloemenman...
We zijn reuze benieuwd, in januari gaan we het resultaat zien,
Of we niet voor niks de hele dag op hakken hebben staat koken....



Foto's van Jerome de Lint

Geen opmerkingen:

Een reactie posten