maandag 14 november 2011

le workshop

Men neme 5 dames,
een grote vis, een serie onvergetelijke groenten, een pastamachine, veel olijfolie en een hoop chocolade.
Een lijngevangen vis was het verzoek dat ik weer doorgaf aan de visboer.
Daar moesten ze hard lachen om de vis die op cursus ging, dat had je niet gedacht he jongen, dat je op cursus zou gaan...

En dan koken maar.
Eerst crostini met cavallo nero (fijngesneden en roergebakken met knoflook & een scheutje sojasaus)
Wat fijne olijfjes & mooie verse vijgen met zachte geitenkaas.

Na kneden, rollen, roosteren, pureren, vullen & vouwen waren er 3 soorten ravioli
1 met aardpeer, aardappel, salie & veel Parmesan
1 met geroostere pompoen en ricotta
1 met gepofte rode biet, een vleugje gember en pittige kaas
eigenlijk 4 want die roergebakken kool ging ook in de ravioli

En dan die vis; een zeebaars.
We vulden zijn buit met citroen, peterselie & venkel
Roosterden hem in een grote schaal met pastinaken en venkel overgoten met een scheutje gin bij gebrek aan pastis


En dan nog zacht smeltende chocoladecakejes,
ik maak ze altijd uit "how to be a domestic goddess" maar Nigella heeft ook daar het recept alweer van een ander.
Kort samengevat veel chocolade, ei, suiker, vanille en een beetje bloem.
Heel even in de oven en warm serveren!
In een rozenkopje smaken ze het lekkerst.

voor

na

Geen opmerkingen:

Een reactie posten