Er is een jongeman, Mats is zijn naam. Hij wil later kok worden.
Voor zijn verjaardag kreeg hij een kookworkshop van Madame Charlotte.
Hij kwam tegen 12en. En we kookten samen de hele dag.
Een 4 gangen diner voor 8 personen.
We maakten deeg en bakten pizza voor onze lunch & grissini voor bij de antipasti.
Mats grilde groenten, roosterde pompoenen en sneed kilo's aardappels aan stukjes.
We maalden fruit fijn voor granita.
We kneedde pastadeeg, niet in een kommetje maar woest op de werkbank, net als Jamie.
We hebben wilde spinazie gewassen en eindeloos ravioli's gevuld.
Alles moest natuurlijk geproefd worden.
Het kalfvlees platmeppen met een pannetje vond Mats het allerleukst.
's avonds serveerden we het volgende menu:
antipasti:
zelfgebakken grissini
gegrilde aubergine & courgette met verse oregano
salamiworstjes & parmaham
geroosterde pompoen
ravioli
met een zachte basilicum-kaasvulling &
geroosterde pompoenvulling met ricotta
saltimbocca
wilde spinazie met ansjovis & knoflook
rozemarijn aardappeltjes uit de oven
bosvruchtengranita met vanilleslagroom
espresso met cantuccini
Geen opmerkingen:
Een reactie posten