zondag 20 februari 2011

Een diner de luxe


Stel je hebt een geweldig kookatelier tot je beschikking, 2 grote houten tafels.
Je bent dol op koken en je compagnon Sterk in Eten ook.
Er zijn liefhebbers, er is wijn. Dan houd je een diner.

Tafels dekken, glazen poetsen, extra borden kopen et voilá!

We ontvingen iedereen met onze inmiddels befaamde vlierbloesemcocktail;
een scheutje vlierbloesemsiroop met prosecco.

Op tafel stonden antipasti:
Geconfijte gele bietjes met gember & mosterdzaad, zelfgebakken olijvenbrood, cavallo nero, gevulde courgettebloemen & droge worst

We serveerden zelfgemaakte ravioli's met mozzarella-basilicum vulling en saus van geroosterde tomaat

Boterzachte ossebucco met gremoulata, geconfijte bospeen en roseval aardappeltjes
De apart geserveerde mergpijpjes met zeezout & een klein lepeltje waren een hit.

Als dessert espresso-kardemom granita met room

En ook nog: zelfgebakken cantuccini met pecan & chocolade

2 opmerkingen:

  1. We herhaalde dit diner de volgende dag, de antipasti werden crostini's met tappenade van gele biet, zachte ricotta kruidentoast, knapperige radijsjes en een fluweelzachte soep van pastinaak & knolselderij.

    Er was saffraanrisotto met basilicumolie ipv de ravioli's

    De garnituur bij de ossebucco was naast de roseval aardappeltjes nu geroosterde pompoen met salie en gegrilde venkel.

    Het dessert een "new & improved" versie van hetzelfde

    Boterkoekjes met citroencustard voor bij de thee..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was fijn en heerlijk en gezellig, Charlotte! En uiteraard voor herhaling vatbaar...

    BeantwoordenVerwijderen