maandag 27 juli 2009

vakantievoer deel II

Het was fijn in de buurt van de zee, we aten de gegrilde kippen en spoelden ze weg met limo en wijn. We grilden sateetjes en Indonesische gehaktdingetjes en dankzij werktripjes naar de bewoonde wereld ook grote garnalen! We frituurden dim sum en aten mac 'n cheese (gewoon de elleboogjes van toen pasta nog maccaroni was)met blokjes gekookte ham. Helemaal goed. Ijsjes met onze voeten in het zand, croissant-nutella & koffie in bed. Bij de film vanwege de regen een berg pannekoeken tot aan het dak en nog meer limo, en nog meer wijn...

Die gehaktdingen waren een hit! Even het recept voor een berg ervan:
Leg dikke houten stokjes (tapas prikkers, ijshoutjes of zelfs houten theelepeltjes) een uur of wat in water te weken ivm verbranden later op de bbq. Kneed door een kilo half om half gehakt 2 cm fijngesneden gember, 2 tenen fijn gesneden knoflook en een flinke rode ui (ragfijn gesneden), een scheut olie en flink wat zoete sojasaus tot alles lichtbruin kleurt. Laat de smaken een uurtje op elkaar inwerken.
Kneed steeds een klein handje gehakt om een stokje tot je een hele berg hebt. Verhit de BBQ en grillen maar.... Steeds draaien want het vlees gaat vlammen van de vetdruppels in combinatie met het vuur. Roosters ze goudbruin en eet ze op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten