We hebben eind december hele mooie kerstdiners mogen verzorgen, een in ons eigen mooie gebouw in de haven en een in een prachtig grachtenpand, het zal je kantoor maar zijn..
Eerst waren er cocktails in de hal; granaatappelmelasse met prosecco, live muziek en bosuiblini's met makreel, nootjes & zoutjes.
We toverden een kantoor om in een eetzaal voor 40 gasten: dekten lange tafels met linnen, staken de kaarsen aan en op de schouw pronkten de prachtige bloemstukken van atelier botanica
We zetten de tafels vast vol met de volgende hapjes:
Romige humus met
pompoen, geserveerd met lekker brood, olijfoliecrackers en groentjes; cruditée
om te dippen
Geroosterde bloemkool met amandelen en tahini dressing
Gravad lax gemarineerd met bietjes & sinaasappel en een mierikswortelsausje
Gravad lax gemarineerd met bietjes & sinaasappel en een mierikswortelsausje
ook een groententerrine met gepofte biet en zachte geitenkaas.
Appelkappers en lekkere olijven.
Appelkappers en lekkere olijven.
Romige aardappel-knolselderij-topinambour puree met gepofte knoflook,
een wildstoof en voor de vegetariërs een auberginestoof met citroengras & paddestoelen.
Met miso & sesamzaadjes geroosterde kool
Frisse groene spinaziesalade met feta & granaatappelpitjes
En als feestelijk dessert een stukje amandel-polenta taart met sinaasappel rumsaus, een stukje brownie en een stoofpeertje.
Bij dit menu schonken we begeleidende wijnen, biertjes van brouwerij het IJ, water, bubbelwater en een frisse gember-sinaasappellimonade voor hen die geen alcohol dronken.
Voor het feest na afloop lieten we genoeg wijn en biertjes achter om de hele nacht nog door te kunnen feesten terwijl wij verdwenen in de nacht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten