zaterdag 27 januari 2018

kerstfeest

We hebben eind december hele mooie kerstdiners mogen verzorgen, een in ons eigen mooie gebouw in de haven en een in een prachtig grachtenpand, het zal je kantoor maar zijn..

Eerst waren er cocktails in de hal; granaatappelmelasse met prosecco, live muziek en bosuiblini's met makreel, nootjes & zoutjes.



We toverden een kantoor om in een eetzaal voor 40 gasten: dekten lange tafels met linnen, staken de kaarsen aan en op de schouw pronkten de prachtige bloemstukken van atelier botanica 



We zetten de tafels vast vol met de volgende hapjes:

Romige humus met pompoen, geserveerd met lekker brood, olijfoliecrackers en groentjes; cruditée om te dippen 
Geroosterde bloemkool met amandelen en tahini dressing
Gravad lax gemarineerd met bietjes & sinaasappel en een mierikswortelsausje 
ook een groententerrine met gepofte biet en zachte geitenkaas.
Appelkappers en lekkere olijven.






Als hoofdgerecht serveerden we: 
Romige aardappel-knolselderij-topinambour puree met gepofte knoflook,
een wildstoof en voor de vegetariërs een auberginestoof met citroengras & paddestoelen.
Met miso & sesamzaadjes geroosterde kool
Frisse groene spinaziesalade met feta & granaatappelpitjes

En als feestelijk dessert een stukje amandel-polenta taart met sinaasappel rumsaus, een stukje brownie en een stoofpeertje.


Bij dit menu schonken we begeleidende wijnen, biertjes van brouwerij het IJ,  water, bubbelwater en een frisse gember-sinaasappellimonade voor hen die geen alcohol dronken. 




 Met hulp van de allercharmanste lieftallige assistentes om alles uit te serveren.

Voor het feest na afloop lieten we genoeg wijn en biertjes achter om de hele nacht nog door te kunnen feesten terwijl wij verdwenen in de nacht.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten