in een prachtig huis in Amsterdam centrum naast de Zuiderkerk.
Wij mochten haar verjaardagsdiner voor 40 personen verzorgen.
Ze at van de zomer bij ons aan de haven een feestmaal waar deze winterse versie op is geïnspireerd..
Vooraf serveerden we bruscetta's met makreelrilette of paddestoelen
Op het buffet stonden:
gegrilde aubergine & courgette met rucola
gepofte gele & rode bietjes met feta en kervel
'caviar d'aubergine'
onze huisgemaakte humus
gegrilde-paprika-feta dip
labne met pistachenootjes & grassige olijfolie
groentjes; radijs, wortel & tomaat
boquerones; gemarineerde verse ansjovisjes
olijven & kleine augurkjes
met verschillende soorten brood; lavaç, maisbrood en zuurdesem
gegrilde kip in een tomaten-saffraansaus met olijven
bulgursalade met gegrilde pompoen & verse kruiden
salade van geroosterde bloemkool met tahini dressing & amandelen
aardappeltortilla met geconfijte ui
groene salade met eetbare bloemen & granaatappel
diverse kazen; Gorgonzola, zachte geit, Brillat savarin & Camenbert met vijgenbrood en druiven
slagroomsoesjes met rood fruit & zacht smelten chocolade brownies
De nachtelijke rit naar huis door een sprookjesachtig verlicht Amsterdam-centrum langs de feestetalages van de Bijenkorf was een cadeautje toe
Geen opmerkingen:
Een reactie posten