zaterdag 28 september 2013

pronken

Mijn ouders doen al jaren allerlei gezellige dingen met een groep vrienden, mannetje of 20...
Moeder spaart al jaren serviezen en aanverwante zaken,
voor je weet nooit wanneer er een grote groep mensen komt eten.
Alleen gebeurt het weinig...
Ze is logistiek niet zo handig zeg maar, en al die verzamelingen staan een beetje in de weg.
Het was dus een uitstekend idee om al die borden, schalen & bakjes een keer te vullen.
Glazen vies te maken en het bestek te gebruiken.

Een 5 gangen diner dus:

apéritief: bramensiroop met prosecco en een verse braam

Kippenleverpâté met geconfijte ui, cornichons, roomboter, tappenade & gemarineerde artisjokhartjes
zelfgebakken uien-olijvenbrood en bruin zuurdesembrood.

Een wortel-sinaasappelsoepje met een beetje gember

Wildstoof met zilveruitjes & wortel, rozemarijnaardappeltjes, geroosterde pompoen, gele wortel, rode ui & pastinaak op salade en paddestoelen gebakken in gepofte knoflookolie met peterselie

We schonken een rode rioja en een witte biologische chardonay-grenache

Kaasplankje met verse vijgen, pecan-vijgenbrood & druiven

Zachte chocoladetaart  & koffie toe
met een likeurtje om de uitgebreide collectie borrelglaasjes te benutten..

Gelukkig hebben ze een vaatwasser.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten