zondag 23 juni 2013

Summerfood



We hadden een zomers feestje bovenin een oud klooster, prachtig huis, geweldig dakterras (ook leuk met regendakje). Er waren zo'n  70 gasten.
Het huis was prachtig versierd en we serveerden 'summerfood" in optima forma.

Er waren om te beginnen veel oesters, Franse Fine de Claire & Japanse Umami oesters.
Met mijn nieuwe oesterhandschoen aan heb ik ze met plezier geopend.

We serveerden:
Kleine blaadjes Romeinse sla met plakjes coquille & ceviche van garnaal met sinaasappel, ontvelde tomaat & dragon
Blini's met makreelrillette
Kleine glaasjes gazpacho van tomaat met watermeloen & gepofte peper.

Crostini met gegrilde aubergine & tartaar van tomaat.
Crostini met eendenpâté en geconfijte rode ui 

Pittige rundvleespasteitjes met een Hottie sambal tomatendip.
Satée van de procureur van Beemster landvarken met gemarineerde rode ui.

Er stond daarnaast een buffet met huisgemaakte focaccia & uien-olijven brood met gruyère
E waren verschillende kazen: zachte Brie, Taleggio, Tomme de Savoie & Manchego
ook was er zoute boter, geconfijte ui met vijgen & verschillende soorten olijven.

We hadden Franse en Spaanse droge worst  & chorizo, mooi Spaanse hammen & cornichons

De gastheer & gastvrouw hadden teilen vol drankjes koud gezet, een bad vol ijs en een kant & klare playlist op de ipod. Prima Feest.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten