maandag 17 december 2012

In de stal

De dames van Mood for Magazines geven de beste feesten!! Vandaag toverden ze een boerenstal met vee om tot een 1001 nacht sprookje. Ik kookte voor 60 gasten een arabisch feestmaal:

Ontvangst met kruidige warme chocomelk met kaneel & chili

Eerst noten, gedroogde babyvijgjes en zwarte olijfjes.
Spinaziekoekjes met limoenboter & prei koekjes met yoghurt- kruidendip à la Ottolenghi, gegrilde aubergines, pompoenhumus en köfte balletjes in pittige tomatensaus
Daarbij 4 soorten brood; plat Libanees, summit, lavaš & pide

Als hoofdgerecht zachte lamstahine met tomaat, abrikoos & sinaasappel
Groententahine met ui, venkelzaad, geroosterde aardappel & aardpeer, saffraan, artisjokharten & erwtjes
Salade van waterkers met geroosterde pastinaak & pompoen en granaatappelpitten
Zoete honing compôte van rode ui & kweepeer.

Toe sticky toffee cake, brownies met pecannoten & gedroogde cranberry en kokos-karamel koek met chocolade

We schonken muntthee, sinaasappel-gember limonade, fruitige Rioja en een licht zilte Grès de Soulange









Geen opmerkingen:

Een reactie posten