vrijdag 25 mei 2012

Madame dans le jury

Of Madame haar culinaire expertise wilde loslaten op een paar appeltaarten bij de jaarlijkse aftrap van de Voorjaarsfair op de Olmenhorst: De verkiezing van de lekkerste appeltaart!! Georganiseerd door Buitenleven & de Olmenhorst Voorjaarsfair. Met het risico voorlopig even geen trek te hebben in mijn favoriete gebak, deed ik dat natuurlijk heel graag! Samen met Marieke Haafkens van Buitenleven & Florian de Clercq van de Olmenhorst, 2 zeer ervaren appeltaartproevers ging ik aan de slag. Kijk ons eens topsport bedrijven, het is een zware taak om uit 50 appeltaarten de lekkerste kiezen:
We maakten een eerste selectie, de eersten die afvielen waren de taarten die gewoon mislukt waren, niet gaar of verbrand! Dan proefden we de vulling, of deze in balans was. Zoet & zuur. Zout, niet te veel niet te weinig. En dan de korst, ook goed op smaak, fijne structuur, enz..enz... 9 van de 50 mochten door naar de volgende ronde. Bij de zonnige stand van Buitenleven kozen we de definitieve winnaar, er was een droom van taartje dat niet zou misstaan in een klassieke patisserie, een heel fraai exemplaar van de enige mannelijk deelnemer dat met iets meer balans zeker een pronkstuk zou zijn. Een heel lief dotje van een een taart gedecoreerd met bessen & frambozen. Een prima klassieker en een taart van iemand die nooit eerder een appeltaart had gebakken, Chapeau! Ga zo door! Maar er kan er maar een de beste zijn. En die was er unaniem:
De jury met de gelukkige winnares Ortrud Brandes, opnieuw de winnaar van deze geweldig leuke wedstrijd
De winnaar; een droom van koekdeeg, frisse appelvulling, appelkoekjes, carrotcake appeltjes met chocolade en verse vanilleroom. Oh lala Het recept staat binnenkort in Buitenleven.. Deze geweldige fair wordt georganiseert door HPR in samenwerking met de Olmenhorst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten