donderdag 15 maart 2012

pompoenflapjes

Het recept voor deze heerlijke flapjes heb ik al eens gegeven, maar ze zijn zo fijn!
Kneed een deegje van 300 gram bloem, een eierdooier, een theelepel zout & 150 ml ijskoud water, een scheutje olijfolie en een flinke snuf gemalen geelwortel. Draai hier balletjes van en laat ze even rusten.
Snijd een pompoen in kleine blokjes en rooster ze in de oven goudbruin met wat chilipoeder, kaneel, fleur de sel & fijngemalen salie. Snijd 2 uien in ringetjes en bak ze goudbruin. Laat beide afkoelen. Verkruimel een blok zachte feta, snijd 2 el bladpeterselieblaadjes fijn en roer alles door elkaar.
Rol de balletjes deeg dun uit tot cirkels op een ruim met bloem bestoven werkblad, vul ze (zie foto) met het pompoenmengsel, bestrijk de randen met losgeklopt ei, vouw ze dubbel & druk de randen dicht met een vork.
Leg de flapjes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat, Bestrijk de bovenkant ook met wat losgeklopt ei en bak de flapjes in 20-30 minutwn goudbruin.





1 opmerking: