zaterdag 1 oktober 2011

koken & eten

WOW! Ik ben druk geweest met een hoop fijne cateringklussen.
Ik heb sinds tijden weer van die kokshanden vol brandplekken, onafwasbare viezigheidjes & snijwonden her en der.

Zo waren er onze theaterdiners: Wilde Zeevruchten. Bij Mokum aan Zee hebben we ter ere van het nieuwste kookboek van uitgeverij Snor een klein sprookje ter ere van de vis & de groenten gecreërd. Er waren vissermeisjes, een zeemeermin, een tuinman en een matrozenDJ. Gefrituurde groenten, visjes & inktvisjes, een heerlijke salade niçoise, vissoep als in het Zuid Franse land, groentengebakjes & zeemeerminnenstaartaart toe. Prachtig fotoverslag volgt snel..

er was een lunch met lekkere broodjes & mini salades,

de kraamcatering van mijn lieve vriendin: een gegrild biokippetje en een flinke bak melanzane was toch wel het minste dat ik haar deze week kon brengen, alsook wat wildzwijnstoof, een knollenpureetje & een zoete aardappel soep basis pakket

een curry proeverij bij Dun Yong

een schat aan hapjes in herfsttinten voor een reclamebureau, brownies met bladgoud!!

en een maritiem feestje bij Mokum aan Zee. Met platen vol zelfgebakken pizza, handgesneden frieten, salades, broodjes merquez, falaffel & bitterballen En dat alles binnen een dag of 10..

Het hoogtepunt van ons culinaire thuisbestaan is in deze drukke tijden het ontbijt, de royaal gevulde broodtrommel van de mademoiselles, je moet die liefde toch ergens instoppen..
En lang leve Amsterdam met het afhaaleten in alle exotische kleuren dat niet ruikt naar de pannen waar ik de hele dag boven sta. Want hoe lekker & delicaat ook. Na kilo's van iets te bereiden is genoeg toch echt genoeg.

Dus waren er bakjes met Indiase lam korma, saag paneer, linzenpuree, kleine pasteitjes met mangochutney & muntdip
Helemaal niet onprettig
En de volgende dag de ontdekking van een nieuwe Surinaamse afhaaltoko bij de Dappermarkt: Lalla Rookh. Vooral de pom, goddelijk lekker. De losse groentenporties tajerblad & pompoen heel fijn & hele malse cha sieuw voor de dames.

Volgende week maak ik mooie beschrijvingen van de afgelopen cateringen... Ga ik nu mijn na-zomer restaurant een bonus dagje opengooien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten