zondag 28 augustus 2011

feestvoer

Als kleine mademoiselles, grote mademoiselles worden kom je niet meer weg met een stapel pannenkoeken.

Tijdens zo'n verjaardagsmarathon hebben we het diner op de dag zelf, het "grote mensen feest" & het partijtje.

Deze madame wenst dat zachte vlees: entrecôte!! Van Slagerij de Wit natuurlijk. Met wat aardappelgratin, boontjes en een salade.

Onze patchworkfamilie vraagt om minstens anderhalve kilo vlees.

Lange eettafels met mensen, kaarsen, wijn, water en chocoladetaart toe.En dan het feest,Geen feest zonder taart en onze favorieten huisdesigner heeft een nieuwe hobby die wij zeeeeeer weten te waarderen:

Het bakken van fabuleuze taarten, ik noem een schatkist van frambozen, vanille, room en zachte cake.

En een chocoladetaart, waar je U tegen zegt.

dol op zachte groene doperwtjes zijn ze, de mademoiselles, die malen we tot een dipje met wat zachte feta en een blaadje munt of wat... Lekker bij een restje zelfgevouwen falaffel, groentjes, Libanees platbrood en broodstengels.

Groene olijven en dadels om van te snoepen.

En spareribs, daar houdt ze zo van. Die van de lekkere slager mama! (daar waren we van de week toch voor de entrcôte) En die koken we dan in de geweldige marinade die Donna Hay ooit voor een hele kip bedacht: Chinese rijstwijn met sojasaus, sinaasappelschil, een lente uitje, kaneelstokje en steranijs.

Ribbetjes af laten koelen in de marinade. Dan uit laten lekker en omscheppen met een mengsel van honing & sojasaus. Dat weer even in de oven, een klein half uur.

Wat was er nog meer...Mokumaanzee restjes: feta driehoekjes met munt, de eerder genoemde falaffel en feta sigaartjes van de Turk. Je hebt een mega frituur unit tot je beschikking of niet. En toen kwam er na veel stromen regen ook nog zon.

Dus doken de jarige en haar vriendjes in de plomp en borrelden de ouders aan de waterkant. Prima feest zo.

Zal ook nog even een beeldreportage in elkaar flansen.

http://madame-charlotte.blogspot.com/2011/08/als-je-eigen-mademoiselle-10-wordt.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten