zondag 3 juli 2011

dip & smeer

Perfect zomer eten,
een knisperend stukje groente met een dipje;
een wortel met een likje yoghurtsaus met gepofteknoflook & citroen
een stengel bleekselderij of komkommer met geroosterde paprika-feta dip
een tomaatje met wat humus

Of brood met een sausje,
bijvoorbeeld een versgebakken broodstengel & artisjokkenmousse met verse munt
of een zwarte olijvendip met ansjovis op een stukje geroosterd brood

Een knapperig gebakken frietje met een zelfgesneden tartaarsausje
een geroosterde paddestoel met gesmolten kruidenboter

Ja wat heb je dan verder nog nodig,
wat blaadjes sla,
een gegrild visje,
of bij dat gegrilde visje een verse tomatensalsa:

Snipper een rode ui en laat de snippers marineren in wat citroensap.
Snijd mooie rijpe tomaten in kleine stukjes,
snijd blaadjes bladpeterselie ragfijn.
Schep alles om met een scheut fijne olijfolie,
knisperend zeezout & versgemalen zwarte peper
(of wat ragfijn gesneden verse chilipeper)

Zet nog even koel weg om de smaken op elkaar in te laten werken.
Men lepelt er zo bakken vol van weg.

Dip'ze

Geen opmerkingen:

Een reactie posten