donderdag 6 januari 2011

experiment

Soms wordt toveren met smaken meer een soort heksenpap.
Het leek een mooi idee na het kijken van veel foodtube filmpjes: viskoekjes! en dan met, leve de duurzaamheid,
zonder fout gevangen vissen of uit hun habitat gerukte exemplaren buiten het seizoen: sardines uit blik!
Met aardappelpuree, een eitje en gebonden met kikkererwtenmeel. Voordat we er knapperig bruine koekjes van bakten leek het nergens naar....
Maar eenmaak gebakken in olijfolie, geserveerd met een flinke lik yoghurtdip met gepofte knoflook was het helemaal niet vies.
Maar het is nog lang geen recept om na te maken deze vissige falaffel.
Volgende x eet ik de sardines weer op crostini's met tomaat & knoflook. Gebruik witvis voor de koekjes en mik er een paar handjes verse kruiden en eventueel wat zoet knappende doperwtjes door. En geen kikkererwtenmeel maar gewoon een beetje witte bloem.
Dat dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten