zondag 19 december 2010

Een kerstdiner


Met prachtige rode pom's, veel kaarsen, takken met rode besjes en appeltjes toverden we een voormalige ziekenhuiszaal om tot een waardige dinerzaal.

Bij de champagne serveerden we crostini met mascarpone & gegrilde groenten, heilbotfilet & knoflooksaus of rucola en Italiaanse ham & salami.

Op tafel stond:

- breekbrood van Carl Siegert met zoute boter,
- salade van Portabello met granaatappel & mosterdsla
- makreelrillette
- geroosterde pompoendip
- gepofte knoflookdip met groentjes

Als hoofdgerecht was er:

- kip in massala-paddestoelensaus
- gratin van winterse knollen; pastinaak, knolselderij, zoete- & "gewone" aardappel
- boontjes met vinaigrette
- geroosterde pompoen
- ricotta cakejes met sinaasappel & verse kruiden

Als dessert:

- brownie met gedroogde cranberry
- luchtige bramen-mascarpone mousse
- verse bramen & bosbessen
- onze pappabubble kerstsnoepjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten