zondag 10 oktober 2010

Herfstdiner 40 p.


In een prachtige villa in het bos bij de zee serveerde Madame Charlotte het volgende diner:

Ontvangst met vlierbloesemcocktails waarin verse viooltjes

We gingen rond met kaas & worst:
asssortiment harde kazen (Oude Beemster, Provolone en een harde geit) & diverse soorten harde worstjes,
zoutjes en zachtzoete vijgen met Parmaham

De tafels waren versierd met herfstbladeren, beukenootjes & kastanjes
Goudbruine herfstasters en flonkerende kaarsjes bij de entrée

Als voorgerecht hadden we een klein schilderij op een bord:
pâté van gans met pistache & cognac + rillette van gans
een stoofpeertje
gele bietjes gestoofd met honing, gember & citroen
uienconfit
& cornichons

Zuurdesem breekbroodjes & Bretonse boter met zoutkristallen

Madame Charlotte schonk een rode Fitou domaine Carpy en een witte Côte de Gascogne; Grès de Soulan.

Toen een glaasje gevogeltebouillon met verse kervel.

Als hoofgerecht:
geconfijte parelhoenboutjes met een paddestoelen-marssala saus
salade van groene boontjes in een dragon-vinaigrette
geroosterde herfstgroenten met salie & rode ui
(pastinaak, pompoen, zoete aardappel, gele oerpeen)

Het dessert stond klaar in buffetvorm:
zelfgebakken amandelkrullen
verleidelijke chocoladetaart met frambozen & room
fruitsalade van bramen, bosbessen & druiven
mascarpone-vanille room

Koffie & thee van Simon Levelt toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten