In een prachtige villa in het bos bij de zee serveerde Madame Charlotte het volgende diner:
Ontvangst met vlierbloesemcocktails waarin verse viooltjes
We gingen rond met kaas & worst:
asssortiment harde kazen (Oude Beemster, Provolone en een harde geit) & diverse soorten harde worstjes,
zoutjes en zachtzoete vijgen met Parmaham
De tafels waren versierd met herfstbladeren, beukenootjes & kastanjes
Goudbruine herfstasters en flonkerende kaarsjes bij de entrée
Als voorgerecht hadden we een klein schilderij op een bord:
pâté van gans met pistache & cognac + rillette van gans
een stoofpeertje
gele bietjes gestoofd met honing, gember & citroen
uienconfit
& cornichons
Zuurdesem breekbroodjes & Bretonse boter met zoutkristallen
Madame Charlotte schonk een rode Fitou domaine Carpy en een witte Côte de Gascogne; Grès de Soulan.
Toen een glaasje gevogeltebouillon met verse kervel.
Als hoofgerecht:
geconfijte parelhoenboutjes met een paddestoelen-marssala saus
salade van groene boontjes in een dragon-vinaigrette
geroosterde herfstgroenten met salie & rode ui
(pastinaak, pompoen, zoete aardappel, gele oerpeen)
Het dessert stond klaar in buffetvorm:
zelfgebakken amandelkrullen
verleidelijke chocoladetaart met frambozen & room
fruitsalade van bramen, bosbessen & druiven
mascarpone-vanille room
Koffie & thee van Simon Levelt toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten