dinsdag 23 juni 2009

citroenlimonade

Zelf citroenlimonade maken van biologisch citroenen, want we koken de schil mee. Op verzoek van la bella Nora.
Men neme 4 citroenen. Pers ze uit! Snijd van 1 citroen met een dunschiller wat plakjes van de gele schil. Kook het citroensap en de schil met 100 gram suiker in tot stroperig geheel. Bewaar het sap in een schone fles en serveer met water of bubbelwater naar smaak. Met een takje verse munt en wat ijsklontjes maak je er een feestje van!

Voor een snelle zomercocktail pers je 2 eetlepels citroensap uit, schenk er een lepel gembersiroop bij. Vul je glas verder met bubbelwater. Een superfrisse dorstlesser die met een partje citroen aan de rand van een mooi glas iedere feestelijke gelegenheid kan doorstaan.

1 opmerking:

  1. Fijn! Met de zonneschijn erbij, wordt het pas echt lekker limonade slurpen. X

    BeantwoordenVerwijderen