zondag 4 september 2016

Summer Nights

Nazomeren, dat doe je door een feestje te geven.
Gisteren vierde iemand haar 50e verjaardag in ons haventje met muziek, drankjes en lekker eten.
Ik kookte een Italiaans feestbuffet voor alle 40 gasten.

Eerst crostini met salsa verde & courgette, paddestoelen met knoflook & peterselie of venkelsalami

Vooraf antipasti:

- in baslicum & gepofte knoflook gemarineerde artisjokhartjes
- salami's, parmaham en zwarte olijven
- dip van witte bonen met gepofte knoflook & citroen
- salade van buffelmozzarella en prachtige gekleurde tomaten en verse     basilicum
- met sinaasappel geroosterde bospeentjes
- geroosterde bloemkool met komijn 

We serveerden een glaasje tomatensoep



Het hoofdgerecht:
- aardappeltjes met olijfolie, rozemarijn en zeezout uit de oven
- kruidige gehaktbrood
- kip in een salie-roomsaus
- salade van tomaat, komkommer & oregano met schapenkaas
- salade van groene sla, witlof, groene appel & pecannoten met een frisse   yoghurtdressing

Als dessert was er cake met citroen-vanille mascarpone, zomerfruit en eetbare bloemetjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten