zondag 20 maart 2011

arabische lente

We vierden gisteren de arabische lente op de beste manier die wij kennen, een diner!

Eerst een cocktail "voor het geluk"
met granaatappelsap & prosecco, geïnspireerd door de arabia dames, merci!
met Fatima's vingers:
gefrituurde deegrolletjes met feta, honing & munt



We zette de tafel vol met:
aubergineballetjes met harissa-yoghurtdip
geroosterde pompoenhumus
gepofte auberginesalade
gefrituurde bloemkool met tahine
frisse salade van courgette, tomaat, koriander & rode ui
wel 4 soorten platbrood

Toen een kopje courgette-munt soep



Als hoofdgerecht een bordje met urenlang, langzaam gegaard lam met een saus van vijgen, dadels & steranijs.
Couscoussalade met abrikoos, pistache & granaatappel.
Sinaasappelworteltjes met komijn.

Het dessert:
Een amandeltaartje met hangop, frambozen & rozenblaadjes.

Bismillah!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten