maandag 26 april 2010

Lentediner


Onvangst met een bubbelige cocktail van frambozensiroop, cremant & een Hollandse aardbei.


Als een groententuintje op tafel stonden:
  • dubbelgedopte tuinbontjes met feta,
  • grassige olijfolie en munt,
  • rilette van makreel met veel verse peterselie,
  • yoghurt- verse kruidendip met worteltjes om te dippen,
  • komkommer gevuld met tuinkers,
  • sesamknabbels & breekbroodjes van Carl Siegert.

Dan in buffetvorm:

  • kippendijenfilet in salie-citroensaus,
  • gegrilde lamskoteletjes,
  • knapperige ovenaardappeltjes en
  • kruidige cous coussalade met tuinboontjes.
  • gepofte knoflookdip,
  • gegerilde venkel & courgette
  • groene boontjes met knoflookolie & peterselie.
  • spinaziesalade met knapperige zuurdesemcroutons
  • en Libanees platbrood.

Toe: yoghurtaart met met een bodem van amandelkoekjes, een glaasje aardbeien-rabarber compôte en eetbare bloemen.

De bloesemtakken met vogeltjes vlogen iets te vroeg van tafel maar verder was het een geslaagd diner. Fruitige chardonnay zonder al te veel hout, de appelsaptap en bubbelige marie-Henriette maakten het feest compleet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten